سیاسی / شناسه خبر: 161162 / تاریخ انتشار : 1397/2/19 00:50
|

ترامپ آمریکا را از توافق هسته ای خارج کرد

رئیس جمهوری آمریکا با تکرار اتهامات بی اساس خود علیه ایران و توافق هسته ای، اعلام کرد این کشور دیگر در برجام نخواهد ماند.

تامین نیوز / دونالد ترامپ روز سه شنبه با حضور در مقابل رسانه های مستقر در کاخ سفید با بیان اینکه در چند ماه اخیر در تعامل با متحدان و شرکای خود در گرداگرد جهان از جمله فرانسه، آلمان، انگلیس بوده و همچنین با دوستانشان در خاورمیانه مشورت کرده است، افزود: همه ما در درک این تهدید یکپارچه هستیم و متقاعد شدیم که ایران هرگز نباید به سلاح هسته ای دست یابد.

وی اظهار کرد: بعد از تمام این مشورت ها برای من روشن است که دیگر نمی توانیم از بمب هسته ای ایران تحت نظام پوسیده توافق کنونی پیشگیری کنیم، توافق هسته ای ایران پر از ایراد است و اگر کاری نکنیم می دانیم که دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: در مدت کوتاهی حامی شماره یک تروریسم در آستانه ابتیاع خطرناکترین سلاح جهان خواهد بود، بنابراین من اعلام می کنم که آمریکا از توافق هسته ای ایران خارج خواهد شد. در لحظات آینده یادداشت رئیس جمهوری را امضا می کنم که تحریم ها علیه رژیم ایران اعاده شود. 
ترامپ در حالی که ایران بارها اعلام کرده است به سلاح هسته ای نیازی ندارد و به سوی دستیابی به آن نخواهد رفت در ژستی تهدید آمیز ادعا کرد: ما بالاترین تحریم های اقتصادی ممکن را تاسیس می کنیم و هر کشوری که به ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای کمک کند می تواند تحت تحریم های شدید قرار می گیرد.
وی افزود: ما اجازه نخواهیم داد آمریکا به گروگان گرفته شود توسط توافق هسته ای، ما اجازه نخواهیم داد که شهرهای مختلف آمریکا مورد تهدید و تخریب قرار گیرد و اجازه نخواهیم داد رژیمی که فریاد مرگ بر آمریکا سرمی دهد به ویران بارترین اسلحه دست یابد.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: ما از توافق ایران خارج می شویم و با متحدان خود علیه ایران همکاری می کنیم تا بتوانیم برای تهدید هسته ای ایران یک چاره دائمی واقعی پیدا کنیم که شامل تلاش هایی برای برچیدن موشک های بالستیک ایران، جلوگیری از حمایت های ایران از تروریسم و جلوگیری از فعالیت های نابخردانه در خاورمیانه خواهد بود.
ترامپ در مقدمه سخنان خود به تاریخچه ای فرضی از آنچه که او بارها در این 16 ماه علیه جمهوری اسلامی ایران تکرار کرده است، پرداخت و گفت: ایران در خاورمیانه با حمایت از گروه های تروریستی نیابتی همچون حزب الله، طالبان، حماس و حوثی ها بحران ایجاد کند.
این در حالی است که حزب الله لبنان در انتخابات روز گذشته این کشور، بیشترین آرای پارلمانی را به دست آورد که نشان می دهد از اقبال عمومی برخوردار است و برخلاف تبلیغات دروغین ترامپ و هم پیمانان صهیونیست و سعودی وی، حزب الله نه تنها فعالیت های تروریستی ندارد بلکه در کشور خود محبوبیت بالایی دارد.
همچنین رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی متحیرانه، ایران را به حمایت از طالبان متهم کرد در شرایطی که این گروه تروریستی چندین دیپلمات و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی را به شهادت رساندند و اگر حمایت های ایران از افغانستان نبود، اکنون طالبان در مسند امور نشسته بود.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: طی سال های گذشته گروه های نیابتی ایران در اماکن آمریکایی بمب گذاری کردند و صدها سرباز آمریکایی را کشته و ربوده اند. رژیم ایران برای حمایت از این گروه ها تامین اعتبار مالی می کرده است.
ترامپ با یادآوری این که در سال 2015 مقامات گذشته با دیگر کشورها به توافقی درباره فعالیت هسته ای ایران به نام برجام دست یافتند، افزود: در برابر محدودیت های بسیار ضعیف روی فعالیت های هسته ای ایران، تحریم های فلج کننده را برچید. هیچ گونه محدودیتی هم درباره فعالیت های مخرب دیگر ایران در سوریه، یمن و نقاط دیگر جهان اعمال نکرده است.
وی افزود: به عبارت دیگر در مرحله ای که ایالات متحده نفوذ حداکثری داشت، این توافق فاجعه بار با این رژیم حامی تروریسم بزرگ بسته شد و میلیاردها دلار پول نقد به آن ها داد و مایه شرمساری شهروندان آمریکا شد در حالی که یک توافق سازنده می توانست در همان زمان حاصل شود اما نشد.
رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: این توافق یک مساله تخیلی بود، این که یک رژیم خشونت بار بخواهد به دنبال برنامه صلح آمیز برود، امروز ما مدارک و شواهدی داریم که وعده های ایران دروغ بوده است، هفته پیش اسرائیل، مدارک اطلاعاتی که توسط ایران پنهان شده بود را منتشر کرد که نشان می دهد، رژیم ایران و تاریخ این که به دنبال تسلیحات هسته ای بوده است.
ترامپ با بیان این که این یک توافق فاجعه بار یک طرفه بود که هرگز نمی بایست به دست می آمد، گفت: این توافق صلح و آرامش را به همراه نیاورد و هرگز نخواهد آورد. از سال هایی که این توافق حاصل شده است، بودجه نظامی ایران 40 درصد افزایش یافت و اقتصاد آن در وضع فاجعه باری قرار دارد، بعد از برچیده شدن تحریم ها، رژیم ایران از پول به دست آمده برای ساخت موشک های با قابلیت حمل کلاهک هسته ای، حمایت از تروریسم و ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه اقدام کرد.
وی افزود: این توافق به قدری بد مذاکره شده است که حتی اگر ایران کاملا پیروی کند، رژیم ایران می تواند همچنان در آستانه دستیابی به سلاح هسته ای در مدت بسیار کوتاهی باشد.
اظهارات رئیس جمهوری آمریکا درباره مدارک مورد ادعای رژیم صهیونیستی و همچنین دستیابی ایران به سلاح هسته ای در حالی انجام می شود که مایک پمپئو در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که برای بررسی صلاحیت وی برگزار شده بود، گفت ایران چه قبل از برجام و چه پس از آن در مسیر دستیابی به سلاح هسته ای نبوده و به سرعت هم نخواهد توانست به این مسیر برود.
رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: بندهای به سرآمدن اعتبارات مندرجات برجام، به کل بی اعتبار است، آن ها می تواند رقابت تسلیحاتی به راه اندازند، همه می خواهند این تسلیحات را داشته باشند وقتی که ایران این تسلیحات را داشته باشد، چیزی که اوضاع را بدتر کرده است، نظام بازرسی توافق، مکانیزم لازم برای پیشگیری، ردیابی و تنبیه تقلب را نداشت و حتی حق بازرسی بسیاری از مناطق مهم از جمله تاسیسات نظامی ایران را ندارد. 
ترامپ با این ادعا که این توافق نه تنها در محدود کردن جاه طلبی های ایران ناکام بوده است بلکه در متوقف کردن ساخت موشک های بالستیک که می تواند کلاهک هسته ای حمل کند هم ناکام بوده است، ادامه داد: این توافق برای جلوگیری از فعالیت های بی ثبات کننده ایران هم هیچ کاری نمی کند.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: از زمان توافق، جاه طلبی های خشونت بار ایران گستاخانه تر شده است، با توجه به تمام این ایرادها در اکتبر گذشته اعلام کردم که این توافق یا باید تجدید مذاکره شود یا تمام شود.سه ماه بعد، در 12 ژانویه تکرار کردم و این شرایط را روشن کردم که اگر توافق اصلاح نشود، آمریکا دیگر جزیی از توافق نخواهد بود.
ترامپ در حالی که تحریم های سخت گیرانه را متوجه مردم ایران کرده و حتی از ارسال دارو برای بیماران جلوگیری و ممنوعیت مسافرت برای آنها فراهم کرده است، قیافه ای دلسوزانه گرفت و مدعی شد: آینده ایران متعلق به مردم ایران است، آن ها میراث واقعی فرهنگ این سرزمین را به دوش می کشند و سزاوار کشوری هستند که رویاهایشان را برآورده کند.
شاید رئیس جمهوری آمریکا نیاز داشته باشد که نگاهی به انتخابات گذشته ایران بیندازد و از نظرات مردم ایران آگاه شود در حالی که برخی از متحدان و دوستان منطقه ای آمریکا که وظیفه ای جز ارتزاق کاخ سفید و باج دادن برای رسیدن به مطامعشان ندارند، رنگ انتخابات را هم به خود ندیده اند.
توافق ایران، روسیه، آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا که در سال 2015 به دست آمد، درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران است که به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می شود. 
بر اساس برجام، طرف های این توافق به خصوص آمریکا پذیرفته اند تا با لغو تحریم ها، گام های عملی برای بهره مندی ایران از منافع اقتصادی و تجارت با جهان بردارند و در مقابل، ایران هم هرگز به سمت دستیابی به سلاح اتمی نرود. 
با روی کار آمدن دونالد ترامپ و دولت جدید آمریکا، این تعهد از سوی واشنگتن اجرا نشده و در عمل با ایجاد جنگ روانی، منافع ایران را در این توافق به گروگان گرفته اند در حالی که ایران بر اساس 11 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی به همه تعهدات خود به طور کامل پایبند بوده است. 
بر اساس قانون داخلی آمریکا، دولت باید هر 90 روز به کنگره گزارش دهد که آیا ایران به این توافق پایبند است یا خیر ؛ یا اگر ادامه اسقاط تحریم های نفتی و بانکی(تحریم های ثانویه) ضد امنیت ملی آمریکا است، مستندات آن ارائه شود. 
در اکتبر 2017، ترامپ عدم پایبندی ایران را به کنگره اعلام کرد اما مستندات موثقی را ارائه نداد. او ایران را متهم به عدم رعایت «روح» این توافق دانست و به نقض چند جانبه این توافقنامه اشاره کرد. 
کنگره 60 روز فرصت داشت در این باره تصمیم گیری کند اما کنگره واکنشی به آن نشان نداد و توپ به زمین ترامپ بازگشت. 
رئیس جمهوری آمریکا به اجبار و این که بخت کنگره با او یار نبود، در ماه ژانویه تمدید اسقاط تحریم های ثانویه را امضا کرد اما ناراحتی خود را این گونه بروز داد که این آخرین فرصت برای اصلاح این توافقنامه ای است که او آن را وحشتناک می داند. 
ترامپ می بایست در مهلت 90 روزه بعدی یعنی در 12 ماه مه (22 اردیبهشت) تصمیم خود را اعلام می کرد اما در اقدامی ناگهانی، در یادداشت توئیتری خود اعلام کرد که تصمیم دارد فردا سه شنبه(8 مه) از کاخ سفید این تصمیم را آشکار سازد. 
اما از آنجا که آمریکا همه طرف قرارداد نیست، واکنش ها نسبت به اظهارات رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج یک طرفه از توافق بین المللی که پشتوانه قطعنامه شورای امنیت را هم دارد و به قانون بین المللی تبدیل شده است، شروع شد. 
فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا که مسئولیت کمیسیون مشترک برجام را هم بر عهده دارد، بر حفظ این توافق تاکید کرد و در جمع خبرنگاران تصریح کرد که برجام یک توافق دو جانبه نیست بلکه یک توافق بین المللی تحت نظارت شورای امنیت سازمان ملل است. 
سایر طرف های برجامی همچون فرانسه، چین، روسیه، انگلیس و آلمان هم به تناسب زمانی و موقعیت های مختلف بر حفظ برجام تاکید کردند و حتی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به کاخ سفید آمد و تاکید کرد که پاریس از این توافق خارج نخواهد شد چرا که همه آن را امضا کرده ایم. 
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم با سفر به واشنگتن، در دیدار با ترامپ بر حمایت خود از برجام تاکید کرد. 
بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس هم به آمریکا آمد و دیدار با مقامات سیاست خارجی آمریکا و کاخ سفید، تلاش خود را برای حفظ برجام نشان داد. 
از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران به عنوان طرف اصلی این قرارداد، همواره هشدار داده است که برجام قابل مذاکره نیست و مقامات اروپا باید آمریکا را تشویق کنند یا تحت فشار قرار دهند تا به تعهدات برجامی خود عمل کند. 
آن ها همچنین تصریح کرده اند که گزینه های مختلفی در قبال تصمیم های احتمالی رئیس جمهوری آمریکا در اختیار دارند و به موقع آن ها را اجرایی خواهند کرد. 
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در آخرین اظهار نظر خود درباره برجام که در سفر به خراسان رضوی انجام شد، هدف دولت از برجام را رفع ظلم هایی چون تحریم از سر کشور و مردم برشمرد و با بیان اینکه هدف اصلی آمریکا محدود کردن استقلال، قدرت و نفوذ منطقه ای ایران بوده است، تاکید کرد: اگر اهداف ما از برجام بدون آمریکا محقق شود، چه بهتر؛ درغیر این صورت تصمیم خود را خواهیم گرفت.
 

کلیدواژه

captcha
صدای مشاور
سهم تأمین‌اجتماعی در بیمه تکمیلی بازنشستگان ۱۲۰ درصد افزایش یافت

سهم تأمین‌اجتماعی در بیمه تکمیلی بازنشستگان ۱۲۰ درصد افزایش یافت

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی از افزایش ۸۰ درصدی سقف تعهدات و افزایش ۱۲۰درصدی سهم این سازمان در بیمه تکمیلی بازنشستگان خبر داد.

پیشخوان روزنامه ها
معرفی کتاب
نظرسنجی
logo-samandehi

آمار سایت

بازدید امروز : 17

بازدید دیروز : 15

بازدید ماهانه : 172

افراد آنلاین : 0

آمار کل سایت : 1298948