مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تسری این فکر و نگاه در بین همه مسئولان اجرایی کشور مفید و موثر است که هر نقدی از سوی رسانهها را به پای تخریب و توهین نگذارند و خبرنگار آزادی داشته باشد.
تامین نیوز /
هومن عظیمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: رسانهها چشم بینای ما در عرصه امور اجرایی هستند و خوب است مواردی که به نظرشان میرسد را به مردم و مسئولان منتقل کنند تا برای اصلاح رویههای ناصواب چارهای اندیشیده شود.
اجازه دهیم خبرنگار، صادقانه حرفهای خود را بزند
او تصریح کرد: دولتها اغلب سعه صدر دارند و اگر نقدی هم میشود به قصد تخریب نیست. چقدر خوب است که حتی اجازه دهیم صدای مخالفان هم شنیده شود. در برخی از مقاطع پیش میآید که صبوری نمیکنند و روی هر نقدی، اسم تخریب میگذارند در صورتی که واقعا توهین و سیاهنمایی صورت نگرفته است. اجازه دهیم خبرنگار، صادقانه حرفهای خود را بزند.
این ادارهکل، هیچ وقت به طور مستقیم ورود نمیکند که بخواهد شکایت کند. اگر حتی شکایتهایی از رسانهها وجود داشته باشد آنها را به سمت حل و فصل میبرد
عظیمی در خصوص شکایتهای احتمالی در حوزه مطبوعات داخلی گفت: این ادارهکل، هیچ وقت به طور مستقیم ورود نمیکند که بخواهد شکایت کند. اگر حتی شکایتهایی از رسانهها وجود داشته باشد آنها را به سمت حل و فصل میبرد. ممکن است اعتراضهایی وجود داشته باشد و ما این را به استفاده از ظرفیت قانونی مطبوعات ماده ۲۳ سوق میدهیم. در مواردی، هیات نظارت بر مطبوعات تشخیص میدهد که فعل مجرمانهای اتفاق افتاده یا تخلفی صورت میگیرد که در موارد نادری آن را به دادگاه ارجاع میدهد.
مسئولان، نقد رسانهها را پای تخریب یا توهین نگذارند
وی خاطرنشان کرد: در حوزه مطبوعات داخلی، رسانهها بعد از اینکه مجوزشان را از هیات نظارت بر مطبوعات میگیرند، بقیه امور، هماهنگی تسهیلات، حمایتها و جریان حمایتی که از طرف وزارت ارشاد شکل میگیرد از طریق اداره کل مطبوعات داخلی هماهنگ میشود و در اختیار رسانهها قرار میگیرد. مباحث بعدی اعم از اعلام وصول، رصد و کنترل فعالیتهای محتوایی در قالب ضریب کیفی و امتیاز کیفی ارزیابی میشوند و به همان نسبت هم خدمات و تسهیلات دریافت میکنند.
دستورالعملها نیاز به بازنگری دارند
عظیمی افزود: در قدم نخست، به نظر میرسد دستورالعملهایی که در حوزههای مختلف اعم از آگاهی و حمایت، تاسیس دفاتر نشریات وجود دارد، نیاز به بازنگری دارد. چند سال بود از آن گذشته بود، نیازهای جدیدی احساس میشد، روی اینها متمرکز شدیم که دستورالعملها اصلاح و احیا شود و این چراغ راه ما برای همه فعالیتهای ما در سال جاری و سال آینده است. کارهای عقب افتادهای هم هست که در حال هماهنگی هستیم. یک مرحله نسبت به پایگاههای خبری انجام شد، مرحله سوم که برای رسانههای مکتوب است را به زودی شروع میکنیم که حمایت شوند.
وی یارانه مطبوعاتی را از جمله حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: این یارانه از گذشته بابت مساعدت برای خرید کاغذ و ... اختصاص پیدا میکرد. پایگاههای خبری هم در سالهای اخیر از حمایت برخوردار شدند.
باید مبحث رشد و کنترل محتوای پایگاههای را تقویت کنیم
عظیمی همچنین درباره پایش فعالیت پایگاههای خبری گفت: باید مبحث رشد و کنترل محتوای این پایگاهها را تقویت کنیم. یک شاخصی اعلام و عملیاتی شده که کد اعلام وصول الکترونیکی را برای پایگاههای خبری اجباری کردهاند تا از فعالیت رسانهها آگاه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تعداد رسانههای الکترونیکی و و پایگاههای خبری از رسانههای خبری بیشتر شده است و کنترل دستی بر فعالیت آنها اصلا ممکن نیست. با اعلام وصول الکترونیکی میتوانیم گزارش بگیریم که کدام رسانههای الکترونیکی فعال هستند. در خصوص رصد محتوا خلاء زیادی وجود دارد و مثلا باید راهکاری را پیشبینی کنیم تا بشود میزان محتوای تولیدی و کیفیت محتوایشان هم ارزیابی شود. البته کیفیتشان در قالب طرح ارزیابی و رتبهبندی سالیانه صورت میگیرد اما به استمرار نیاز دارد که مرتب کنترل شود.
منبع: ایرنا